top of page
Търсене

⚔️ Ляв кръст на Конфронтацията – 45/26 36/6

Днес ще ви разкажа за моя Инкарнационен кръст, която тема никак не е лесна. Темата е болезнена и доста гневна. Няма как конфронтацията да не е. Няма приятна конфронтация. Но е и факт, че ние притежателите на този кръст сме екипирани с инструменти да я водим, когато има нужда, когато има криза. Ще бъде по - лесно за хората, на които порталите от кръста ще се намират в дефинирани центрове, за останалите ще бъде нещо крайно изтощително, дори може да ги разболее на физическо ниво, ако не са осъзнати.

 

Преди срещата ми с Хюман Дизайн системата, аз се конфронтирах за всичко. Скачах като пружина и започвах да водя ненужни битки, които не довеждаха до нищо, освен до моя гняв. И това не бяха  само мои битки, но участвах и в чуждите. Хората около мен знаеха, че мога да се конфронтирам и ме използваха като техен инструмент – „Хайде Надя, ходи му кажи, че не е прав, кажи му да не сяда на нашата маса“... Инструмент за чужда конфронтация.

По онова време казвах – „Не ми е къс фитила, аз просто нямам такъв“. Просто избухвах като бомба, но без закъснител. В конфронтациите,  жилите на шията ми  изкачаха като на чудовище, а деколтето ми пламваше от гнева. Бях отвратителна гледка и за себе си и за околните. Толкова гняв бях насъбрала в себе си, че в жлъчката си имах не малки камъчета, а един огромен камък, с размер на цялата жлъчка… Разбира се, вече нямам жлъчка - отстраниха я.

 

Това, че си с кръст на Конфронтацията, не означава ще имаш сила да се конфронтираш за всичко. Това, че можеш, не означава, че трябва. Конфронтацията е тук за кризисните неща. Конфронтацията е нужна когато трябва да се опълчиш с мощта си срещу управляващите, които смяташ, че несправедливо управляват и разпределят ресурсите, да се конфронтираш, за да заявиш позицията и претенциите си.

 

Нека погледнем порталите в личността – Слънце 45 и Земя 26. Племенни портали, свързани с материалната страна в племето. Тук няма „Хайде да се гушкаме“. Тук има „Хайде да правим бизнес“.  Тук нямаме „Аз съм владетеля и ще управлявам“. Управникът беше в десния кръст на Владетеля, от който всъщност произлиза кръста на Конфронтацията. А между тях е Съпоставеният кръст на Притежанието, който казва - „Мое, мое, мое”, като чайката във филма за рибката Немо.

Значи десните държат управлението и съпоставените са взели останалото. Властта и ресурсите са разпределени.

 

Но тук, в кръста на Конфронтацията имаме пропагандата. Имаме Кралят/Кралицата, които са родени с правото да бъдат на трона. Тронът им се полага по кръв. Какво трябва да има една Кралица? Замък! Няма кралица без замък. И за какво ще се конфронтира тя? За територия. Къде ще се конфронтира – в племето, там където боли най-много.

Портал 45 е роден с правото да седи на трона. А който седи на трона управлява. Да обаче десните са отнели правото за управление, а съпоставените ресурсите. Ако управлението е справедливо и ресурсите са разпределени коректно не е нужно да се конфронтираш – всички в племето са доволни. Ако обаче не са, ако има криза с ресурсите и нестабилна власт, ако има криза в племето - ами ще се конфронтираме с управниците за правото си на управление и за разпределението на материалните ресурси. Ще се конфронтираме за това, което ни принадлежи по право.  Ще се конфронтираме за сделки, които гарантират подкрепа, за сделки, които ще донесат в последствие достатъчно пари за храна, дрехи, подслон, за изграждането на общността в племето. Ще се конфронтираме, за да заявим позицията си и правото си за управление.

Конфронтацията не е за чуждото нещо, конфронтацията е за това, което аз смятам, че  принадлежи на мен и моето племе и ми е отнето или има заплаха да бъде.

 

Само че, никой не иска еретик на трона…

 

Портал 45 се намира в гърлото. Той има две страни  - едната е свързана с гласа, другата с манифестацията – действието. Гласът на 45ти портал казва – „Аз имам“, „Аз нямам“. Ами ясно е – ще се конфронтираме, за да имаме. Ако погледнем веригата на Егото, ще забележим, че е с дизайн на Манифестор. „ Аз нямам“ ще бъде напоено с гняв. „ Аз нямам“ е съпротива, а съпротивата – гняв. Това е гласът на материалиста, който глас, за разлика от другите вериги, е единственият глас на племето– гласът на Краля, който говори от името на цялото племе – „ Ние нямаме“.  И това, което ще излиза навън е темата за материалните ресурси, за парите.

Да обаче, няма как да се родиш Кралица и да седнеш, просто ей така, на престола. Трябва да си го заслужиш. Трябва да бъдеш подготвен. Трябва да си дочакаш времето.

Портал 45.5 има получер/болд  (син в оригиналния Рейв Идзин) надпис над описанието си. *Всеки портал в Рейв Идзин с получер/син надпис над описанието означава, че темата ще се разгръща с живота, с израстването, с трупането на мъдрост и осъзнатост. Не е нещо с което се раждаш.

 

И така, Кралицата трябва да бъде подготвена. Как обаче? Единственият начин е чрез образование! Тя трябва да бъде образована. Образованието е нужно, за да може да тя, Кралицата, да седне на трона си и да събере хората в племето около себе си, като лидер на материалната плоскост. Образованието е нейното предимство, това с което тя подсигурява правото си да седи на трона и да бъде лидер. Образованието е нейната практичност. Образованието трябва да е практично. Това е нейното оръжие, защото само когато си добре образован можеш да водиш другите, можеш да бъдеш лидер. Всяка кралица/крал изисква това и от децата си и прави всичко възможно в живота си, децата й/му да бъдат добре образовани, за да имат преднина сред останалите племена/общности.

 

И тогава, когато еретикът е образован,  той може да бъде лидер. Тогава той не плаши хората.

 

Портал 45 е порталът на Събирача, хексаграмата Събиране заедно. Кралицата трябва да има хора около себе си, но не какви да е, а хора със сходни интереси. Да гледат заедно в една обща посока, да имат общи интереси и фокус. Фокусът и интересите са израстването, заедно в материалната посока, ресурсите и образованието. Как да сме образовани добре, така че, да сме добре подсигурени на материалната плоскост. Как нашето племе да бъде по-напред от останалите. И тогава тя, Кралицата изгражда обществена структура. В това общество тя има възможността да поеме водеща роля и да насочва ресурсите.

 

Искам да разберете нещо. Портал 45ти носи изключителна гордост в себе си, има кралското излъчване. Той никога няма да пълзи – „ Боси ще ходим, търговски ще стъпваме“.  Той не иска чуждото, иска своето, онова, което му се полага. Левият кръст на Конфронтацията си иска замъка!

„За какво ви е замък на вас, десните, като вие нямате корона?“ – казва еретикът.

 

Да се върнем пак на конфронтацията. Инструмент за конфронтацията е силата на егоистичното и свирепо, когато се наложи, Его.

Егото е мързеливо. То не обича да работи, то иска да си почива комфортно. Но ако се наложи, то тогава на фронтовата линия излиза войнът на племето. В конфронтацията ще използваме великата мощ на егото и инструментите за манипулация. Егото знае как да се справи с оцеляването, ресурсите и сигурността. То борави със силата на паметта и е тук, за да поддържа материален успех. Портал 26ти има изключителната дарба да борави с другия, да го манипулира. Петата линия се нарича Адаптивност. Тя е свързана с това да се адаптираш към другия, да го разбираш, да разбираш от какво точно има нужда другия и да му го предложиш, за да постигнеш твоето си нещо. И това ако не е манипулация… Портал 26ти притежава качеството да борави с различни техники, за да достигне до другия. Ра казва, че ако има хора, родени за дизайна на човека, то това са носителите на 26.5, защото те имат разбирането за човешкото същество на другия край, в дълбочина. Те не само умеят да се адаптират и владеят техники, но и имат качеството да ги приложат към другия.

Портал 26ти е Ян, а петата му линия – Ин. Тази отвореност към адаптивността е оръжието на петата линия, тази отвореност прави егото още по-мощно. „Аз разбирам нуждите ти и ще ти ги покрия, за да постигна личните си интереси, а след това ме остави на мира.“

 

Ако погледнем назад в историята ще видим много примери. Кралят се е обединявал с Църквата, първо, за да стане по-силен, и второ, за да даде нещо на народа – вярата. Кралствата са се обединявали под шапката на най-силния Крал, за да спасят народа си, а Кралят от своя страна ги е закрилял, но и е събирал повече данъци.

Чиста манипулация!

 

И така в конфронтацията ще използваме егоистичната мощ на манипулацията, а ако и това не сработи ще доведем и тежката артилерия – силата да проникнеш в другия – 36ти и 6ти портали, съблазнителността на емоционалния център. Ще се конфронтираме с конфликти и кризи. Ще смрачим светлината, за да може чрез конфликта да изстинем заедно. И това, повярвайте ми е нещо изключително болезнено не само за конфронтиращият се, но и за участниците в конфронтацията.

След тези „битки“ всички излизаме ранени и променени. Нещата никога не са същите.

 

В кръста на Конфронтацията, портали 36 – Слънце и 6 – Земя, се намират в тялото. Това е тяло, което е устроено да се конфронтира – когато порталите се намират в дефинирани центрове. Това е тяло, покрито с емоционални белези.

Портал 36 носи в себе си темата за готовност и хъс. Той седи на стартовата линия готов да скочи. Той влиза в конфронтацията със сляп кураж, с неопитност, когато е необходимо, само и само, за да достигне прогрес. Прогресът от своя страна не е безплатен, той има цена. Портал 36 заплаща прогреса си с тялото, с емоционални белези.

Първата линия се нарича Съпротива. Съпротива срещу Конфронтацията. Тялото не иска да се конфронтира, но ако се наложи ще скочи. Тук става въпрос за селективност – да знаеш, в коя конфронтация да се въвлечеш и по този начин да намалиш риска от белези, коя ще донесе прогрес, и в коя няма смисъл да влагаш енергията си. В нея е заложена мощта да овладяваш кризите, в нея е заложена енергията и решителността да постоянстваш когато си изправен пред опозиция, пред конфронтация. Но, за да достигнеш до тази осъзнатост е нужно да си натрупал опитност, а именно белези.

 

Шести портал, е порталът на Триенето, хексаграмата на Конфликта – земята в дизайна. Това е портал на интимността и поставя бариери, които селектират кой ще допуснеш в себе, с кой ще взаимодействаш. Този портал е свързан с Ph-то в тялото и  това кой допускаш в аурата си влияе на цялото ти тяло. Отново имаме темата за селективността – това, в каква конфронтация се въвличаш може да разболее тялото ти.  Портал шести казва, че без триене не може да има растеж. Тук лежи биологичният закон – животът и възпроизвеждането не могат да съществуват във вакуум. Конфликтът е полезен, за да изведе навън нещо плодородно, плодородна посока на връзката. А ако не изведе, то връзката е стерилна, а стерилната връзка няма бъдеще. За това първата линия носи името Отдръпване – осъзнатостта да усещаш в коя конфронтация имаш шансове и в коя ще пропилееш ресурси, коя конфронтация е фертилна и коя не. Селективност.

Тук имаме емоционалната стабилност да приемеш конфликта. Тук е и темата за чакането – отдръпване, да си дадеш време, за да сдобиеш емоционална яснота относно струва ли си да водя тази битка или не. Този портал носи в себе си темата за наличността – наличен ли си да се конфронтираш или не. Отдръпването е необходимо на първата линия, за да преразгледа шансовете си, да преобразува слабостта си в сила.

Отново имаме и получер текст върху описанието на 6.1, което осъзнава, че не се раждаш научен да знаеш коя конфронтация е плодовита и коя не. И поради това голяма част от живота, ние носителите на този кръст, сами причиняваме белезите си – на себе си и на хората около нас. Но без триене няма растеж. Туй то – всеки си носи кръста.

 

И така,  устроени сме да се конфронтираме, за нещата, които смятаме, че ни принадлежат по право. Може да заявим правото си за трона, само ако сме образовани, само ако си го заслужим – това е нашия коз. Оборудвани сме с инструменти за „война“ и сме устойчиви. Но дали си струва всяка война? Струва ли си цената, която ще платиш чрез тялото си?

 

Как се води здравословна конфронтация?

Задавали ли сте си въпроса защо на нас, емоционалните, стратегията ни е да чакаме яснота? Защото ние сме изключително мощни, и ако не изчакаме яснота, а действаме на момента, можем да сътворим такива поразии, че после хората около нас трябва да ги събират с лопата. А, ако си емоционален Манифестор и прибавим гнева, тогава става филм на ужасите – Живите мъртви.

Чакането е тук да ни забави, да уталожи нещата, да избистри кафето, да смени перспективата, да намали белезите, да намали жертвите. Чакането и отдръпването ни дават възможност да осмислим и видим цялата картина, дават ни възможност да наблюдаваме, дават ни възможност за тактика. Давайки си време и оттегляйки се, променяш цялата химия на тялото, химията на гнева. Тогава емоцията и гневът не са разрушителни, а оздравителни.

 

И когато си дадеш време преди конфронтация, когато тялото ти се отдръпне, когато преразгледаш нещата и след това усетиш, че трябва да излезеш на бойното поле, го правиш различно. Тогава навън излиза твоята истина, без гняв, без викове, без драма. И тогава хората те виждат и чуват.  Тогава виждат величието на Кралицата, застанала твърдо зад намерението си да воюва и да не отстъпва. Никой не чува човека, който крещи. Гневният човек не споделя истината си, споделя гнева си, споделя безпомощността си. Емоционалният споделя филма си, в който истината е някъде по средата. А когато си си дал време - навън излиза дълбочината на истината ти. Ето как взимаш замъка си, ето как водиш здравословна конфронтация.

 

Три от порталите на Кръста на Конфронтацията – 26, 36 и 6, са портали от творчески канали. Този кръст е свързан с творчеството да се конфронтираш.

 

Днес не се конфронтирам изобщо, а когато се наложи – първо си давам време, мнооого време преди да се въвлека – независимо, че моята емоционалност е бърза.  Чакам, много чакам и вече не водя чуждите битки. Превърнала съм се в най-умиротворения Манифестор. Гневът не ми е тема! За онзи гняв говоря, с който исках да избия всички около мен. Да ги избия буквално.

 

Днес, просто искам да бъда оставена на спокойствие. В конфронтацията спокойствие няма. Днес вече знам коя е моята конфронтация, за какво е тя и дали си струва. Костваше ми една жлъчка само и няколко години в експеримента. Когато сме осъзнати, конфронтацията може да бъде красива, може да бъде изкуство, може да бъде не заплаха, а възможност за израстване.

 

Конфронтацията е като партия шах. Дъската е наредена, фигурите са в бойна готовност, всяка има своята позиция, ход и мощ. Остава само да я изиграем интелигентно.


Пожелавам ви творчески конфронтации! <3

 

 

 

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page